مصرف آجیل همچنین بر استرس اکسیداتیو، التهاب و واکنش عروقی تأثیر مفیدی دارد.
ترکیب بهینه مواد مغذی آجیل احتمالاً اثرات مفید آنها را توضیح می دهد. آجیل و گردو پکان حاوی مقادیر قابل توجهی چربی است، اما اسیدهای چرب عمدتا غیراشباع هستند.
آنها همچنین سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی های فعال زیستی مختلف هستند.
ترکیب مواد مغذی گردو تویسرکان همدان از سه جنبه مهم با سایر آجیل ها متفاوت است: آنها حاوی 10٪ انرژی به عنوان اسید آلفا لینولنیک (ALA)، اسید چرب غیراشباع گیاهی اصلی n-3 (n-3PUFA) هستند.
منبع غنی فیتوملتونین و دارای پلی فنول های بیشتری نسبت به هر نوع آجیل دیگری است.
گردو به دلیل ترکیب متفاوتی که دارد، ممکن است اثرات سلامتی خاصی داشته باشد که در سایر آجیل ها مشاهده نشده است.
این بررسی بر آخرین یافتههای مربوط به اثرات سلامتی گردو ایرانی پوست نازک و ALA و ریزمغذیهای مربوطه مانند مواد معدنی غیر سدیمی، فیتواسترولها، γ-توکوفرول، ملاتونین و پلیفنولها تمرکز دارد.
البته باید در نظر داشت که هر گونه فایده ناشی از مصرف یک غذای سالم با ترکیبی پیچیده. ماتریکسی مانند گردو احتمالاً به دلیل هم افزایی چندین یا همه اجزای زیست فعال آن است که بر روی مسیرهای متابولیک و فیزیولوژی عروقی متعدد اثر میگذارند، به جای هر ماده مغذی واحدی.
گردو غذای رایجی است که بیشترین مقدار ALA یعنی اسید چرب گردو پوست کاغذی ایرانی گیاهی n-3 را دارد. فراهمی زیستی ALA تقریباً کامل است، زیرا مانند سایر اسیدهای چرب غیراشباع، تقریباً 100٪ از رژیم غذایی جذب می شود.
پس از جذب، متابولیسم ALA شامل تبدیل متوسطی به همتایان با زنجیره بلندتر خود، عمدتا اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) است.
اگرچه شواهد زیادی در مورد خواص محافظتی قلبی EPA و DHA رژیم غذایی وجود دارد که عمدتاً توسط ماهی های چرب و روغن ماهی عرضه می شود، نقش ALA در سلامت قلب و عروق کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.
مطالعات تجربی اخیر برای کشف مزایای ALA بر روی درخت شریانی و در مغز، مشابه مزایای مشاهده شده برای EPA و DHA، آغاز شده است.
- منابع:
- تبلیغات: